Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Προϊόν με δώρο στη καλύτερη τιμή!αδυνατίζω με vichy!


VICHY CelluDestock, 200ml
Τύπος επιδερμίδας: Για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Δράση: Κατά του Επίμονου Τοπικού Πάχους και της Όψης "Φλοιού Πορτοκαλιού". Συγκεκριμένες ζώνες του σώματος είναι γενετικά προγραμματισμένες να αποθηκεύουν λίπος (κοιλιά, γοφοί, μηροί, γλουτοί). Οι περιοχές αυτές αντιστέκονται ακόμα και σε αυστηρές δίαιτες.

Ορατή δράση στις ζώνες που αντιστέκονται στη δίαιτα συνδυάζοντας:-Το ενεργό συστατικό αναφοράς στο αδυνάτισμά: ΚΑΦΕΪΝΗ σε καθαρή μορφή και σε ενισχυμένη συγκέντρωση που ενεργοποιεί την απομάκρυνση του συσσωρευμένου λίπους.
-Και ένα LIPOLYTIC ACTIVATOR, ικανό να επιταχύνει τη διαδικασία απομάκρυνσης του συσσωρευμένου λίπους.

Αποτέλεσμα:Ορατή λείανση της όψης "φλοιού πορτοκαλιού" σε 7 ημέρες.
Το περίγραμμα του σώματος είναι ορατά πιο λεπτό, η επιδερμίδα συσφίγγεται και προστατεύεται από τη χαλάρωση που μπορεί να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας.

Συσκευασία: 200ml και 200ml Δώρο !!!
http://www.pharmaboots.gr/49_1p722/Vichy-celludestock-200ml-x-2-temaxia


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αγοράζω λεκιθίνη από τη SuperFoods






 
Λεκιθίνη EUBIAS™Κομψή σιλουέτα Η λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται από χολίνη. Είναι επίσης παρούσα σε μερικά τρόφιμα.Η λεκιθίνη πήρε την ονομασία της από την ελληνική λέξη για τον κρόκο του αυγού (λέκι-θος). Αποτελείται από φωσφατιδυλοχολίνες, οι οποίες είναι μια ομάδα φωσφολιπιδίων που το καθένα παράγεται από γλυκερόλη, φώσφορο, χολίνη και δύο λιπαρά οξέα που ποικίλουν κάθε φορά.
http://www.pharmaboots.gr/49_1p40/Superfoods-Lekithinh-EUBIAS%E2%84%A2-500mg-50-kapsoyles

Σωστό νούμερο για το καλσόν Nanobionic


Η Nanobionic παρουσιάζει την τεχνολογική επανάσταση στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το νέο καλσόν 60 DEN 3D Nanobionic Anti-Celluline είναι γεγονός και κυκλοφορεί για να απαλλάξει τις γυναίκες από την ενοχλητική αίσθηση της κυτταρίτιδας!Το Nanobionic Anti-Celluline μετατρέπει την θερμική ενέργεια την οποία εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα σε Άπω Υπέρυθρες Ακτίνες (FIR) και τις επιστρέφει πίσω σε αυτό. Το αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης είναι η τόνωση της επιδερμίδας και η βελτίωση του γνωστού φαινομένου της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Με λίγα λόγια το καλσόν της εταιρείας Nanobionic μειώνει αποτελεσματικά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Παράλληλα και επειδή έχει αντιιδρωτική δράση καταπολεμά τις οσμές και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Πρόκειται για ένα επαναστατικό προϊόν της Nanobionic, το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία από βιοκεραμικα υλικά καθώς και από την φυσική ουσία ALOE VERA η οποία διαθέτει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες που δίνουν φρεσκάδα και μεταξένια υφή στα πόδια Διατίθεται στα παρακάτω μεγέθη s,m,l,xl
Διαλέγω λοιπόν το σωστό νούμερο και αγοράζω μόνο με ένα κλικ
http://www.pharmaboots.gr/49_1p536/Nanobionic-kalson-anti-celluline-60den






Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τα λέμε '' όλα'' για το Ιπποφαές Eubias!! ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 24,02 ΜΟΝΟ 17,80!!!!!


Το ιπποφαές EUBIAS είναι συμπλήρωμα υψηλής διατροφικής αξίας με έλαιο φρούτων Ιπποφαές. Περιέχει 15 και πλέον αντιοξειδωτικές ουσίες, λιπαρά οξέα Ω3, Ω6, Ω9 και Ω7, στερόλες και φλαβονοειδή, τις περισσότερες βιταμίνες, όλα τα αμινοξέα, πλήθος μετάλλων και ιχνοστοιχείων, καροτένιο, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη και πολλά άλλα συστατικά που το καθιστούν την κορυφαία τροφή στον κόσμο, με σημαντική συμβολή στην υγεία του οργανισμού. Κάθε μαλακή κάψουλα περιέχει 350mg έλαιο φρούτων Ιπποφαές.
• Λαμπερά μαλλιά, νύχια και δέρμα
• Ενέργεια και ευεξία
• Όλες τις ωφέλειες των λιπαρών Ω οξέων
• Καροτένια για την ακτινοβολία
• Φυτοστερόλες που βοηθούν στη μάχη κατά της χοληστερόλης
Με 190 και πλέον φυσικά συστατικά που χαρίζουν υγεία και ευεξία!
Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ 11965/22-2-2008
50 ΦΥΤΙΚΕΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ
Ιπποφαές…..μια ωραία ιστορία.
Τέσσερα χρόνια κλείνουν τον Μάρτη του 2012 που κυκλοφορεί το ιπποφαές στην Ελλάδα, τέσσερα γεμάτα χρόνια, γεμάτα προκλήσεις, αγώνα και συγκινήσεις για το προϊόν.
Προϊόν πολυμελετημένο, ακίνδυνο, εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αποτελεσματικό…..και κυρίως πολλαπλής χρήσης™.
Ίππος + φάες = άλογο λαμπερό και όχι ή δεν , είναι απλά ένα φυτό, θάμνος, από τους αρχαιότερους στην γη.
Το ιπποφαές…
• Το ιπποφαές περιέχει στο σύνολό του, αρμονικά, 190 και πλέον θρεπτικά συστατικά.
• Περιέχει σχεδόν το σύνολο των καροτένιων που χρειάζεται για να λειτουργεί ο οργανισμός, περίπου 50.
• Στην σύνθεσή του περιέχονται σχεδόν στο σύνολό τους οι βιταμίνες.
• Είναι μοναδικό στην συγκέντρωση του σε λιπαρά οξέα, περιέχει Ω3, Ω6, Ω7, Ω9.
• Περιέχει φυτοστερόλες, και ιδιαίτερα την β-σιτοστερόλη που είναι πολύ πιο ισχυρή στην διάσπαση της χοληστερίνης από την χολίνη που δημιουργεί ο οργανισμός.
• Λειτουργεί ευεργετικά για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.
• Δίνει ενέργεια και ευεξία.
• Προσφέρει ισχυρή αντιοξείδωση.
• Λόγω της β-σιτοστερόλης μπορεί να λειτουργήσει κατά της χοληστερίνης.
• Συντρέχει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
• Λόγω των καροτένιων είναι χρήσιμο κατά της ακτινοβολίας, των εγκαυμάτων, της γήρανσης, των πληγών και της ωχρά κηλίδας.
• Τέλος, τα λιπαρά οξέα του βοηθούν το δέρμα, τον εγκέφαλο, μειώνουν τα τριγλυκερίδια και βελτιώνουν την λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Εάν τρυπήσετε την κάψουλα του ιπποφαούς με μια καρφίτσα, μπορείτε να την πιέζετε ελαφρά και να βγάζετε λίγο έλαιο. Με αυτό μπορείτε να κάνετε επάλειψη σε ρυτίδες, πανάδες, εγκαύματα και πληγές.*****
Το ιπποφαές Eubias σήμερα….
είναι το κορυφαίο φυτικό συμπλήρωμα διατροφής πολλαπλής χρήσης στην Ελλάδα. Έχει δώσει νέα πνοή στους αγρότες. Έχει βοηθήσει εκατοντάδες Έλληνες στην βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού.
υ.γ. 1. Η πρώτη εισαγωγή και φύτευση φυτών ιπποφαούς στην Ελλάδα έγινε το 2007 από την εταιρεία μας στα Αχούρια της Εύβοιας.
υ.γ. 2. Πριν δημιουργηθεί το Ιπποφαές Eubias δεν υπήρχε καμία αναφορά για το φυτό στην Ελλάδα, ούτε καν στο διαδύκτιο.
υ.γ. 3. Προσοχή! Για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει μια κάψουλα ιπποφαούς Eubias πρέπει να καταναλώσετε εκατοντάδες κιλά φρέσκων καρπών του φυτού. Εάν είναι αποξηραμένοι, χωρίς την μέθοδο της λυοφίλισης, τότε πρέπει να καταναλώσετε πολύ περισσότερα κιλά.
υ.γ. 4. Προσοχή! Τα φύλλα του ιπποφαούς είναι εξαιρετικά αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις ιδιότητες του καρπού.
υ.γ. 5. 1000 κιλά σπόρων ιπποφαούς (όχι καρπών) βγάζουν 1 κιλό έλαιο ιπποφαούς που περιέχει το ιπποφαές Eubias.
υ.γ. 6. Προσοχή! Ο χυμός ιπποφαούς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει ή να προσφέρει τα οφέλη του ελαίου ιπποφαούς που περιέχεται στις κάψουλες. Ένα λίτρο χυμού βγαίνει από μερικά κιλά καρπών ιπποφαούς..
υ.γ. 7. Η μοναδική ανάλυση του ελαίου ιπποφαούς έχει γίνει μόνο για το Ιπποφαές Eubias.
Αγοράστε το τώρα http://www.pharmaboots.gr/49_1p23/Superfoods-Ippofaes-Eubias%E2%84%A2-350mg-50-kapsoyles

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Υγιές δέρμα,λαμπερά μαλλιά,γερά νύχια.... VITABIOTICS Perfectil 30tabs skin,hair & nails



Το συμπλήρωμα διατροφής Perfectil της Vitabiotics παρέχει στον οργανισμό 22 θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, L-κυστίνη και εκχύλισμα σταφυλιού, που σύμφωνα με μελέτες μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Το τυποποιημένο εκχύλισμα σταφυλιού, οι βιταμίνες C, Ε και τα καροτενοειδή, συστατικά ευρέως γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση, προστατεύουν το δέρμα από οξειδωτικές βλάβες λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας, του Νο 1 παράγοντα γήρανσης, χαλάρωσης και δημιουργίας ρυτίδων, προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και βοηθούν στην καλή μικροκυκλοφορία του αίματος. Το παντοθενικό οξύ (Β5) έχει βρεθεί ότι μπορεί να βοηθήσει κατά της ξηροδερμίας. Η βιοτίνη διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων και σχετίζεται με την ανάπτυξη της τρίχας και την υγεία του δέρματος. Απαραίτητα ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, βοηθούν στο σωστό σχηματισμό της τρίχας και στην ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ ο χαλκός είναι απαραίτητος για την αντοχή της τρίχας και το σχηματισμό του θύλακα της τρίχας. Ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και η L-κυστίνη είναι συστατικά που σύμφωνα με μελέτες συμβάλλουν στην υγεία και την ανάπτυξη των νυχιών.Σύμφωνα με έρευνα, γυναίκες που χρησιμοποίησαν το Perfectil για 3 μήνες παρατήρησαν: Δέρμα: 80% βελτίωση (αύξηση ενυδάτωσης, μείωση λιπαρότητας) Μαλλιά: 72% βελτίωση (μείωση τριχόπτωσης & λιπαρότητας, αύξηση αντοχής) Νύχια: 84% βελτίωση (αύξηση αντοχής & ρυθμού ανάπτυξης) Χαρακτηριστικά Σύνθεσης- Σύνθεση μιας ταμπλέτας την ημέρα- Κατάλληλο για χορτοφάγους Δοσολογία & Οδηγίες Χρήσης Μια ταμπλέτα την ημέρα με ή αμέσως μετά το κύριο γεύμα (όχι το πρωινό), μαζί με ένα γεμάτο ποτήρι νερό ή κρύο ρόφημα.Θρεπτική Αξία Μια ταμπλέτα παρέχει: Βιταμίνη D (ως D3 200IU) 5μg Βιταμίνη E (Φυσική Πηγή) 40mg Βιταμίνη C 60mg Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη) 8mg Βιταμίνη B2 (Ριβοφλαβίνη) 4mg Βιταμίνη B3 (Νιασίνη) 18mg Βιταμίνη B6 10mg Φυλλικό Οξύ 500μg Βιταμίνη B12 9μg Βιοτίνη 45μg Παντοθενικό Οξύ 40mg Σίδηρο 12mg Μαγνήσιο 75mg Ψευδάργυρο 15mg Ιώδιο 200μg Μαγγάνιο 0,5mg Χαλκό 1mg Χρώμιο 50μg Σελήνιο 100μg Κυστίνη 10mg Φυσικό Μίγμα Καροτενοειδών 2mg Εκχύλισμα Σπόρων Σταφυλιού (95% προανθοκυανιδίνες) 15mgΔεν περιέχει Συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, γλουτένη, αλάτι ή μαγιά. Επίσης, δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες ή ορμόνες.
Πάντα στη καλύτερη τιμή από το Pharmaboots http://www.pharmaboots.gr/49_1p258/Vitabiotics-Perfectil-30-tabs

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ερεθισμένο δερματάκι; FREZYDERM Baby Chamomile Bath 200ml

Λεπτόρρευστο διάλυμα για την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος πρωτοποριακής σύνθεσης.

Ενδείξεις: Eρεθισμένο δέρμα βρέφους και παιδιού, εκτεταμένο παράτριμμα, κνίδωση, ξηρό και ατοπικό δέρμα, καταπραϋντικό σε εξανθηματικές παιδικές ασθένειες και τσιμπήματα εντόμων. Ευεργετική δράση σε ραγάδες και αιμορροϊδες.
Μελέτες: Προϊόν δερματολογικά ελεγμένο.
Χρήση: Σε χλιαρό νερό διαλύεται ποσότητα 25 ml (3 κουταλιές της σούπας). Η πάσχουσα περιοχή παραμένει στο διάλυμα για λίγα λεπτά. Δεν ξεβγάζεται.
Δράση - Ενεργά Συστατικά:
  • Eκχύλισμα χαμομηλιού: αντιερεθιστική, αντιφλογιστική δράση
  • Αλόη: αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, υμενιογόνο μαλακτικό β-γλυκυρρητινικό οξύ: αντιφλεγμονώδης, επουλωτική, μαλακτική δράση
  • Αντιφλογιστικά συστατικά: καταπραϋντικές ιδιότητες pH ουδέτερο
Τιμή προσφοράς 11,88 ευρώ   

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ιχνοστοιχεία από αρχαία ιζήματα του βυθού!! NATURE'S PLUS Trace-Mins 90 ταμπ



Η ανάγκη για ιχνοστοιχεία στην ανθρώπινη διατροφή γίνεται όλο και πιο προφανές. H Nature's Plus έχει σχεδιαστεί μια φόρμουλα που περιέχει 72 ιχνοστοιχεία, τα οποία προέρχονται από αρχαία ιζήματα του βυθού.


Η μοναδική υποαλλεργική φόρμουλα 72 ιχνοστοιχείων που προέρχονται από αρχαία θαλάσσια κοιτάσματα και είναι χηλικοποιημένα από την ίδια τη φύση, περιέχει τα ακόλουθα:

Ακτίνιο - - Αλουμινιο - - αντιμονιο - - βαριο - - Βηρύλλιο - - Βισμούθιο - - Βόριο - - Βρώμιο - - Κάδμιο - - Ασβέστιο - - δημήτριο - - καισίου - - Χλώριο - - χρώμιο - - κοβάλτιο - - χαλκού - - Δυσπρόσιο - - Erbium - - Ευρώπιο - - Φθόριο - - γαδολινίου - - γαλλίου - - γερμανίου - - Gold - - άφνιο - Όλμιο - - ινδίου - - Ιώδιο - - Iridium - - Σίδερο - - Lanthanum - - Lithium - - lutetium - - Μαγνήσιο - - Μαγγάνιο - - Μολυβδαίνιο - - νεοδυμίου - - Νικέλιο - - νιοβίου - - Όσμιο - - Παλάδιο - - Φώσφορος - - Platinum - - Κάλιο - - πρασεοδύμιο - - Ρήνιο - - Ρόδιο - - Ρουβίδιο - - Ρουθήνιο - - Σαμάριο - - Σκάνδιο - - Σελήνιο - - Η Silicon - - Silver - - Νάτριο - - στροντίου - - Θείο - - τανταλίου - - Τελλούριο - - Τέρβιο - - Θάλλιο - - θορίου - - Θούλιο - - Τεν - - Titanium - - βολφραμίου - - Ουράνιο - - βανάδιο - - Υττέρβιο - - ύττριο - - Zinc - - ζιρκονίου -
Βρίσκονται στις ίδιες αναλογίες όπως και στα αρχαία θαλάσσια ύδατα, το λίκνο της ζωής.

Τα ιχνοστοιχεία, αν και απαιτούμενα σε ελάχιστες ποσότητες, παίζουν εν τούτοις τεράστιο ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.


πάντα στη καλύτερη τιμή με τα πιο λίγα μεταφορικά!!!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

NATURE'S PLUS Green tea 750mg 30 ταμπλέτες

Green tea (Kινέζικο), (Camellia sinensis), 750 mg, βαθμιαίας απελευθέρωσης(12 ωρών), περιεκτικότητας 50% (375mg), κατ’ ελάχιστον, σε πολυφαινόλες οι οποίες αποτελούν τα δραστικά συστατικά του ως προς την αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική του δράση. Κάθε αξιόπιστο σκεύασμα πράσινου τσαγιού πρέπει να αναφέρει την περιεκτικότητα του σε πολυφαινόλες. Διαφορετικά είναι ελάχιστα δραστικό ή νεκρό. Τέλος σε αντίθεση με το ρόφημα από πράσινο τσάι, το σκεύασμα Green tea σε ταμπλέτες, δεν περιέχει καφεΐνη.
Τα τελευταία χρόνια τα Herbal Actives καθιερώθηκαν σαν η πιο αξιόπιστη και ισχυρή βοτανική σειρά διεθνώς. Εν τούτοις, υπάρχουν άτομα, όπως εκείνα που εργάζονται πάρα πολύ ή υπό συνθήκες στρες, τα οποία είναι δυνατόν να ωφεληθούν περισσότερο από ακόμη ισχυρότερα βότανα. Τα Herbal Actives Extended Release περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα βοτάνου και έχουν τη δυνατότητα αποδέσμευσης για 12 συνεχείς ώρες, αξιοποιώντας το φυσικό σύστημα extended release Microgel.
H ομάδα Pharmaboots το έχει επιλέξει πριν από εσάς για εσάς!!!!!! αγοράστε μόνο μ'ένα κλίκ!!

Για τα μάτια μας μόνο!!!!! Renu MultiPlus 360 ML Υγρό φακών επαφής


No Rub formula Αφαιρεί τις πρωτε'ϊνες Καθαρίζει Απολυμαίνει Λιπαίνει Ξεπλένει Αποθηκεύει Όλα-σε-Ένα Διάλυμα Για όλους τους μαλακούς φακούς επαφής                        
Και πάντα στη καλύτερη τιμή!!!.... http://www.pharmaboots.gr/49_1p626/Bausch-&-Lomb-renu-multiplus-multi-purpose-solution-360ml

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

NEW SUPERFOODS!!!!!! NEW GENERATION !!!!!!

Και η Ελληνική εταιρεία των SuperFoods δηλώνει :

Αναζήτηση και εξέλιξη για μια καλύτερη διατροφή! Για μια ποιοτικότερη ζωή! Η φύση είναι γεμάτη «θησαυρούς» και στην Astra Medical Hellas Superfoods αναζητάμε συνεχώς εκείνους που μπορούν να επιδράσουν θετικά και αποτελεσματικά στην υγεία μας. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η εξέλιξη της διατροφής αποτελούν βασικές αρχές της λειτουργίας μας, που τις επιτυγχάνουμε σε συνεργασία με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, αλλά και με ειδικούς διατροφολόγους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα νέα μας προϊόντα έρχονται κατευθείαν από τη φύση, προσφέροντας πρωτοποριακές και άμεσες λύσεις στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Μαζί τους και όλη η ομάδα Pharmaboots επιλέγει να διαλέγει τα καλύτερα για όλους εσάς!!!


Σίδηρος mellon


Εξαιρετικά πλούσιο σε Σίδηρο, Εκχύλισμα Συσαμίου & Βιταμίνη C!


Το προϊόν αποτελεί συνδυασμό της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σιδήρου για τον οργανισμό και εκχυλίσματος σουσαμιού. Το σουσάμι αποτελεί μία από τις πλουσιότερες τροφές σε σίδηρο και αντιοξειδωτικών συστατικών.


Οι σημαντικότερες λειτουργίες του σιδήρου οφείλονται στην ιδιότητά του να συνδέεται και να αποσυνδέεται με το οξυγόνο. Η σημαντικότερη πρωτεΐνη για τη μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες σε όλο το σώμα είναι η αιμοσφαιρίνη, που στο κέντρο της έχει ένα άτομο σιδήρου.  Η βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου έως και 72%, γιατί μετατρέπει τον τρισθενή σίδηρο σε δισθενή, δημιουργώντας ένα απορροφήσιμο σύμπλεγμα.
Από 15,25 ευρώ..... μόνο 11,30 ευρώ
 

Κόκκινο Τριφύλλι™


Περιέχει ισοφλαβόνες για την περίοδο της εμμηνόπαυσης!


Το εθνικό λουλούδι της Δανίας.

Το Kόκκινο Tριφύλλι (Red Clover) λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σε ισοφλαβόνες  χρησιμοποιείται από άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης. Οι ισοφλαβόνες είναι γνωστές για την φυσική μείωση των συμπτωμάτων της.


Το κόκκινο τριφύλλι εκτός από τις ισοφλαβόνες περιέχει και κουμαρίνη γνωστή για την αντιπηκτική της ιδιότητα.

Να αποφεύγεται η χρήση του από άτομα που δεν πρέπει να λαμβάνουν φυτοοιστρογόνα, ισοφλαβόνες και  κουμαρίνη.
Από 12,35 ευρω μόνο........ 8,99 ευρω
http://www.pharmaboots.gr/49_1p34/Superfoods-Kokkino-Trifylli%E2%84%A2-60mg-50-kapsoyles





Χρυσή Ρίζα Rhodiola


Τρεφόμαστε σωστά. Αποβάλουμε το Στρες!


Η χρυσή ρίζα (Rhodiola, Rhodiola rosea) έχει κατηγοριοποιηθεί ως προσαρμογόνο από Ρώσους ερευνητές, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι έχει την ικανότητα να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού σε διάφορα είδη στρες.

Η Rhodiola  κατέχει ιδιότητες οι οποίες βοηθούν τα άτομα να αντιμετωπίζουν κάποιες καθημερινές καταστάσεις. Οι έρευνες καταδεικνύουν την χρησιμότητά της στους πνεύμονες το νευρικό σύστημα και σε περιπτώσεις ατονίας (μείωση της απόδοσης στην εργασία, δυσκολία στον ύπνο, μειωμένη όρεξη, ευερεθιστικότητα, υπέρταση, κεφαλαλγίες & κόπωση), που προκύπτουν από έντονη φυσική ή πνευματική καταπόνηση


Από 14,18 ευρω ..... μόνο 10,40 ευρω

http://www.pharmaboots.gr/12_1/Search/1/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1


Super Lax™ with Senna


Η senna βοηθάει όσους έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας.


Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Cassia angustifolia (Κασσία η στενόφυλλη) ή Cassia senna (Κασσία η σέννα). Το συναντούμε με τα ονόματα Σέννα, Κασσία, Συναμική, φύλλα Αλεξάνδρειας ή φύλλα Αιγύπτου.

Καλλιεργείται σε Ινδία και τις χώρες γύρω από την Ερυθρά θάλασσα. Η ονομασία φύλλα Αλεξάνδρειας βγήκε γιατί το λιμάνι της Αλεξάνδρειας για εκατονταετίες ήταν ο κύριος κόμβος μεταφοράς του.

Στην Ευρώπη, η χρήση των φύλλων της Σέννα διαδόθηκε μόνο κατά το τέλος του Μεσαίωνα.

Στη σύγχρονη ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί από την δεκαετία του 50 ως καθαρτικό.

Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
Από 9,15 ευρώ...... μόνο 6,80 ευρώ

http://www.pharmaboots.gr/49_1p36/Superfoods-Super-Lax%E2%84%A2-with-Senna-360mg-30-kapsoyles



Λεκιθίνη EUBIAS™


Κομψή σιλουέτα


Η λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται από χολίνη. Είναι επίσης παρούσα σε μερικά τρόφιμα.

Η λεκιθίνη πήρε την ονομασία της από την ελληνική λέξη για τον κρόκο του αυγού (λέκι-θος). Αποτελείται από φωσφατιδυλοχολίνες, οι οποίες είναι μια ομάδα φωσφολιπιδίων που το καθένα παράγεται από γλυκερόλη, φώσφορο, χολίνη και δύο λιπαρά οξέα που ποικίλουν κάθε φορά.

Η λεκιθίνη είναι μια πολύ πλούσια πρωταρχική πηγή χολίνης και χρησιμοποιείται πολύ από άτομα που επιθυμούν απώλεια βάρους.
Από 8,54 ευρώ ....... μόνο 6,30 ευρώ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Βάζω το ιπποφαές στη ζωή μου!!!Superfoods Ιπποφαές Eubias™350mg 50 κάψουλες

Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.
Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο -; φάος = άλογο που γυαλίζει). Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέκινς Χάν.

Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γιαυτό 5 επιστημονικά συνέδρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Περιέχει περισσότερες από 190 θρεπτικές και βιολογικές ουσίες, αρμονικά δεμένες, γιαυτό το λόγο έχουμε και τα αποτελέσματα που αναφέρονται στην βιβλιογραφία του, αλλά και από την καθημερινή χρήση του.
Ένα θαυματουργό φυτό
Έχει βρεθεί επίσης ότι:
  • Το επίπεδο βιταμίνης C είναι περίπου 1000% πιο υψηλό από αυτό των πορτοκαλιών, γιαυτό χρησιμοποιείται και σε κρυολογήματα.
  • Σύμφωνα με Ρώσους και Κινέζους επιστήμονες, το Ιπποφαές περιέχει 190 βιοενεργά συστατικά από τα οποία 106 είναι στο έλαιο.
  • Περιέχει σίδηρο, χλωροφύλλη, λυκοπενιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη, β-καροτίνη, σελήνιο, χρώμιο, όλο το complex της βιταμίνης Β, και πλήθος άλλων συστατικών.
  • Περιέχει περισσότερα απο 15 υπέραντιοξειδωτικά, είναι η πιο πλούσια πηγή στον κόσμο.
  • Το έλαιο είναι η καλύτερη ενιαία πηγή που είναι γνωστή στον άνθρωπο για τη βιταμίνη Ε, την βιταμίνη C, τη βήτα-καροτίνη, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα ουσιαστικά αμινοξέα και φλαβονοειδή.
  • Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε (δ-άλφα-tocopherol) είναι 200% υψηλότερο από το έλαιο σίτου, 900% υψηλότερο από το έλαιο καλαμποκιού και 3500% υψηλότερο από το έλαιο σόγιας. Το δ-α-tocopherol είναι η πιο ισχυρή μορφή βιταμινών Ε.
  • Περιέχει το β-σιτοστερόλ, που είναι 3000% πιο δυνατό στην διάσπαση των λιπών απο την χολίνη.
  • Περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό των συνολικών λιπαρών οξέων είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο του Ιπποφαές περιέχει (17-20%) ωμέγα-3, (28-30%) ωμέγα-6, (36-40%) ωμέγα-9 και ωμέγα-7.
  • Το Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  • Έχει εξαιρετική συγκέντρωση σε κάλιο. Το έλαιο του Ιπποφαές δεν περιέχει τα μέταλλα που είναι επιβλαβή στο σώμα.
  • Περιεχει όλα τα αμινοξέα.
  • Το ιπποφαές Eubias, απλά καλλιεργείται, δεν είναι αποτέλεσμα εργαστηρίου.
  • Επίσης περιέχει κατά 32% πρωτεΐνη.
  • Αποτελέσματα έδειξαν ότι το έλαιο του είχε μια θεραπευτική αποτελεσματικότητα στον αποχρωματισμό δερμάτων, στις φακίδες, ενάντια της πρόωρης γήρανσης, στην σκλήρυνση του δέρματος, στην απολέπιση, στην ακμή, και στην επαναλαμβανόμενη δερματίτιδα.
Τι καθιστά το Ιπποφαές τόσο πολύτιμο
Λιπαρές ουσίες υψηλής ποιότητας
Το Ιπποφαές περιέχει αιθέρες λιπαρών ουσιών και γλυκερίνη υψηλής ποιότητας, αποτελεί την υψηλότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Οι ποιότητα των λιπαρών οξέων καθορίζεται από την σύσταση των ωμέγα, οι οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή χάρη στα λιπαρά των ωμέγα που περιέχει στις σωστές αναλογίες. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει μόνος του όλα αυτά τα λιπαρά οξέα, έτσι θα πρέπει να χορηγούνται πάντα από το περιβάλλον.
Βιταμίνες και μέταλλα
Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την ζωτικότητα και την υγεία. Ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και αυξάνουν την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος. Το Ιπποφαές είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα, που το κάνουν κορυφαίο φυτικό προϊόν. Σε σύγκριση με το Ιπποφαές η συγκέντρωση βιταμινών που προσφέρουν άλλες θρεπτικές πηγές είναι ελάχιστη. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και μια μικρή ανεπάρκεια σε μια μόνο βιταμίνη μπορεί να προκαλέσει έλλειψη ισορροπίας στην υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος που το Ιπποφαές αποτελεί ένα ζωτικό θρεπτικό συμπλήρωμα.
Το Ιπποφαές περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές. Πολλές φορές, αυτές οι βιταμίνες χαρακτηρίζονται ως αντιαγχωτικές, λόγω της θετικής επίδρασης που έχουν στο νευρικό σύστημα. Το Ιπποφαές είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σε βιταμίνη Β12, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τους χορτοφάγους καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να την λάβουν από άλλη φυτική τροφή. Επιπλέον το Ιπποφαές περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά την βήτα καροτίνη, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό. Η βιταμίνη Α αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση. Το Ιπποφαές είναι επίσης εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην βελτίωση της πνευματικής και σωματικής απόδοσης, αυξάνοντας την ζωτικότητα. Περιέχει επίσης σεροτονίνη και 28 ιχνοστοιχεία
Οι βιταμίνες από μόνες τους δεν είναι επαρκείς
Όσο σημαντικές και αν είναι οι βιταμίνες, είναι άνευ αξίας ελλείψει μετάλλων. Είναι γεγονός ότι οι βιταμίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την βοήθεια των μετάλλων, και αν και ο οργανισμός σας είναι ικανός να παράγει κάποιες βιταμίνες από μόνος του, δεν μπορεί να παράγει ούτε ένα μέταλλο. To Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σας, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο καθώς και τα περισσότερα ιχνοστοιχεία, όπως χρώμιο, σελήνιο, κάλιο κ.α.
Τα θρεπτικά συμπληρώματα λειτουργούν βέλτιστα μόνο όταν οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν είναι τέλεια ισορροπημένα και λαμβάνονται ταυτόχρονα. Αυτός είναι ο λόγος σπουδαιότητας αυτού του ακανθώδες φυτού. Η χρήση του Ιπποφαές είναι ασφαλής και δεν χρειάζεται να συμβουλευτείτε πρώτα τον ιατρό σας, σε αντίθεση με κάποιες βιταμίνες και μέταλλα τα οποία εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα εάν χορηγηθούν εσφαλμένα η χωρίς ιατρική συμβουλή.
Λυκοπένιο
Το Ιπποφαές είναι εξαιρετικά πλούσιο σε λυκοπένιο, μια πορτοκαλί χρωστική ουσία η οποία είναι μέρος των καροτενοειδών. Το λυκοπένιο αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι η χρωστική η οποία δίνει στις ντομάτες το κόκκινό τους χρώμα. Τα καροτενοειδή θεωρούνται αντικαρκινική τροφή, καθώς εκτενής μελέτη - στην οποία συμμετείχαν 48.000 άνδρες- κατέδειξε ότι όσοι κατανάλωναν εβδομαδιαίως 10 μερίδες φαγητού που περιλάμβαναν την παραπάνω ομάδα, μείωναν κατά 45% τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.
Το Ιπποφαές περιέχει σημαντικές ποσότητες όλων αυτών των ουσιών. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα για το πόσο ισορροπημένο είναι αυτό το φυτό.
Ζεαξανθίνη
Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του Ιπποφαές είναι η ζεαξανθίνη, μια κίτρινη ουσία η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη στον οργανισμό. Όπως το λυκοπένιο έτσι και η ζεαξανθίνη αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα δυο συστατικά μαζί με το Α και Β-καροτένιο, cryptoxanthin, taraxanthin και phytofluin είναι υπεύθυνα για το κίτρινο- πορτοκαλο -;κοκκινο χρώμα του Ιπποφαούς. Επίσης η ζεαξανθίνη είναι ο μοναδικός τρόπος μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του καταρράκτη και της ωχράς κηλίδας καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Ophthalmology. Η γεροντική εκφύλιση της ωχράς κηλίδας επηρεάζει άνδρες και γυναίκες συνήθως μετά την ηλικία των 65 ετών και συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, στερώντας από τον ασθενή την κεντρική του όραση. Πολλά άτομα μπορεί να είναι ευάλωτα λόγω γενετικών παραγόντων, ενώ το κάπνισμα είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο.
Η ζεαξανθίνη, είναι καροτενοειδή που συντελεί στην πρόληψη της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας προφανώς επιτρέποντας στον οφθαλμό να φιλτράρει το επιβλαβές μικρού κύματος φως και περιορίζοντας άλλες επιβλαβείς επιδράσεις στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Τα άτομα που καταναλώνουν τροφές που περιέχουν ζεαξανθίνη έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Η εκφύλιση είναι μη αναστρέψιμη και προοδευτικά επιδεινώνεται, στερώντας από τους ασθενείς την κεντρική όρασή τους.
Επίσης ως φαίνεται προστατεύει τα μάτια, επιτρέποντας τους να φιλτράρουν το επιβλαβές, βραχέως μήκους κύματος φως και αναχαιτίζοντας άλλες βλάβες στην ωχρά κηλίδα -; στο κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού.
Το Ιπποφαές θεωρείται εξαιρετική πηγή ζεαξανθίνης
Εξαιρετικά πλούσιο σε λιπαρά οξέα, στερόλες και φλαβονοειδή
Λινολενικό οξύ (Ω3)
Το Ιπποφαές είναι εκπληκτικά πλούσιο σε λινολενικό οξύ. Ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει αυτό το σπάνιο λιπαρό οξύ, το οποίο μπορεί να βρεθεί μόνο στο μητρικό γάλα η σε λάδι ηράνθεμου, σε προσταγλαδίνες. Οι προσταγλαδίνες είναι ουσίες οι οποίες συγκαταλέγονται στις ορμόνες και εκτελούν ευρύ φάσμα λειτουργιών στον οργανισμό (όπως ρύθμιση της πίεσης του αίματος). Το λινολενικό οξύ έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Επιπλέον εμποδίζει την συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
Ελαϊκό οξύ (ωμέγα-9), Παλμιτελαϊκό οξύ (ωμέγα-7), Παλμιτικό οξύ και Λινελαϊκό οξύ (ωμέγα-6)
Η έλλειψη των βασικών λιπαρών οξέων από τη διατροφή, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, σχετίζεται με την ανεπαρκή λειτουργία πολλών συστημάτων του οργανισμού που σχετίζονται με το μεταβολισμό, όπως είναι το καρδιολογικό, το νευρολογικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η συμπλήρωση της διατροφής με βασικά λιπαρά οξέα, βοηθά στην σωστή ορμονική παραγωγή και στη μείωση των επιπέδων της ";κακής"; χοληστερόλης (LDL), καθώς και στην υγεία του δέρματος. Η ποσότητα που λαμβάνεται συνήθως από την τροφή είναι μικρή σε σχέση με την απαιτούμενη και ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να καταστρέψει τα πολύτιμα αυτά συστατικά.
Το Ιπποφαές από την φύση του περιέχει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες των Ωμέγα, και συσκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρονται τα λιπαρά οξέα ακέραια στον οργανισμό μας
Εφαρμογές των λιπαρών οξέων
Σύμφωνα με έρευνες τα ω-3 λιπαρά παρεμβάλλονται στα ένζυμα που παίζουν ρόλο στη φλεγμονή, η οποία είναι πιθανός παράγοντας που οδηγεί σε διαβήτη Ι. Η διατροφή που είναι πλούσια σε Ιπποφαές και άλλες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, παρατηρήθηκε σε έρευνα, ότι βοήθησε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη Ι σε παιδιά με οικογενειακό ιστορικό, τα οποία κινδύνευαν να αναπτύξουν τη νόσο.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν ελαφρώς στη μείωση της πίεσης και επιπλέον μειώνουν τον κίνδυνο θρομβωτικών αγγειακών επεισοδίων. Άγχος και κατάθλιψη, τα ω3 έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά σε αυτά τα δύο.
Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν την χρησιμότητα του Ιπποφαές

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ωφέλιμη δράση των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων στους πόνους που οφείλονται στην οστεοαρθρίτιδα, λόγω της συμβολής τους στη μείωση της φλεγμονής στην περιοχή της άρθρωσης. Ακόμα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης. Έρευνες σε άτομα με διπολική κατάθλιψη και σχιζοφρένια έδειξαν μείωση των συμπτωμάτων και της δοσολογίας των ψυχοφαρμάκων μετά από χρήση ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, παρόλα αυτά χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε τη δοσολογία των ωμέγα 3 που ενδείκνυται για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ακόμα η επικουρική δράση των ωμέγα 3 για την ίαση των εγκαυμάτων, τη μείωση της φωτοευαισθησίας από τις ακτίνες UV και τη θεραπεία κατά της ψωρίασης είναι πλέον ευρέως γνωστή. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε σε ένα λιπαρό οξύ, το ελαϊκό οξύ (ωμέγα -9), το οποίο, μαζί με τα αντιοξειδωτικά - ουσίες που περιέχονται σε αφθονία στο Ιπποφαές, έχει ευεργετικότατη επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνει τον κίνδυνο οξείδωσης, ιδίως του ορθού και του παχέος εντέρου, του στήθος, του προστάτη του παγκρέατος και του ενδομήτριου.

Η πληθώρα, η φυσική ύπαρξη και η συνέργεια των ουσιών στο Ιπποφαές αποτελούν τον λόγο της αποτελεσματικότητας του.
Φλαβονοειδή
Μια άλλη μεγάλη κατηγορία ουσιών που περιέχει το Ιπποφαές, είναι τα φλαβονοειδή, Τα φλαβονοειδή θεωρούνται αντιοξειδωτικά ουσίες. Οι συγκεκριμένες φυτοχημικές ουσίες δεν έχουν σχετισθεί μόνο με ελάττωση της αρτηριακής πιέσεως, αλλά και με μειωμένο ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και άνοιας. Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες συνδέουν τα αντιοξειδωτικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την προστασία των δοντιών μας από την πλάκα και την ουλίτιδα και την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που επιτίθενται στα κύτταρα και επιταχύνουν τη γήρανση.
Β-Sitosterol
Το β-Sitosterol είναι και αυτό μια ουσία η οποία περιέχεται στο Ιπποφαές. Το β-Sitosterol έχει τη δυνατότητα να διαλύει τα λίπη και είναι 30 φορές πιο ισχυρό από τη χολίνη.
Φυτικές στερόλες αποδεδειγμένα μειώνουν τη χοληστερόλη
Τα τελευταία 50 περίπου χρόνια είναι γνωστό ότι οι φυτικές στερόλες, ή αλλιώς φυτοστερόλες, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, εμποδίζοντας σε κάποιο βαθμό την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο. Τα ευρήματα πολλών κλινικών ερευνών υποδεικνύουν ότι οι φυτοστερόλες μειώνουν την ολική και την LDL χοληστερόλη, αποτρέποντας εν μέρει την απορρόφηση της χοληστερόλης. Επίσης, τα αποτελέσματά τους είναι επιπρόσθετα όταν συνδυάζονται με λιπαρά Ω, sitosterol , προσεγμένη δίαιτα, άσκηση κ.α. Οι φυτοστερόλες μπορούν να καταναλώνονται με ασφάλεια. Ωστόσο, η καθημερινή κατανάλωση 2-3g στερολών για χρονικό διάστημα ενός έως δώδεκα μηνών ενδέχεται να προκαλέσει μέτρια πτώση στα επίπεδα καροτενοειδών του πλάσματος.
Το Ιπποφαές έχει πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις καροτενοειδών τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις στερόλες του, επομένως δεν αντιμετωπίζουμε καμία απολύτως μείωση τους.
Ιπποφαές, φυτική «τράπεζα» θρεπτικών ουσιών
Βιταμίνες κ'; αντιοξειδωτικά που βοηθούν
Βιταμίνη Α, μάτια, όραση, βλεννογόνο, αντίσταση στις μολύνσεις. Βήτα καροτένιο πρόδρομος της βιταμίνης Α καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Βιταμίνη D σχηματισμός και καλή διατήρηση των οστών, συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου. Βιταμίνη Ε καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες (αντιοξειδωτικός παράγοντας). Βιταμίνη Κ πήξη το αίματος. Βιταμίνη C αντιοξειδωτική δράση, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σχηματισμός του συνδετικού ιστού, συμμετέχει στη σύνθεση ορμονών, αυξάνει την πρόσληψη του σιδήρου, σταματά την πρόσληψη χαλκού. Βιταμίνη Β1μεταβολισμός υδατανθράκων. Βιταμίνη Β2 συνολικός μεταβολισμός. Βιταμίνη Β6 μεταβολισμός πρωτεϊνών. Βιταμίνη Β12 συνολικός μεταβολισμός, σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Βιοτίνη μεταβολισμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων νιασίνη μεταβολισμός υδατανθράκων (μείωση της γλυκόζης), ενέργεια που τροφοδοτεί αερόβιες διαδικασίες. Παντοθενικό οξύ μεταβολισμός λιπαρών, υδατανθράκων και αμινοξέων, επούλωση τραυμάτων. Φολικό οξύ μεταβολισμός DNA, δημιουργία νέων κυττάρων, κ.α.
Μέταλλα & ιχνοστοιχεία που βοηθούν
Νάτριο στην αποθήκευση νερού. Κάλιο αφυδάτωση, ρύθμιση της πίεσης του αίματος και λειτουργία καρδιάς. Χλώριο ο πιο σημαντικός συνοδός του νατρίου και του καλίου, σχηματισμός υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Μαγνήσιο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 αντιδράσεις στον οργανισμό, όπως ο ενεργειακός μεταβολισμός, οι μυϊκές συσπάσεις. Ασβέστιο στην σταθερότητα των οστών και δοντιών, μεταβίβαση μηνυμάτων στα νεύρα και τους μυς. Σίδηρος στην μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα και παραγωγή ενέργειας. Ψευδάργυρος στο ανοσοποιητικό σύστημα, επούλωση τραυμάτων και προστασία από τις Ελεύθερες ρίζες. Σελήνιο στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Χρώμιο μεταβολισμός υδατανθράκων, αυξάνει το σχηματισμό γλυκογόνου και εξοικονομεί γλυκογόνο κατά την διάρκεια της άσκησης, κ.α.
Αναφέρονται τα πιο σημαντικά
Εάν για οποιοδήποτε λόγο ο οργανισμός μας περιέχει πολλές ελεύθερες ρίζες, τοξίνες, οφειλόμενες στον άσχημο τρόπο ζωής ή και στις πολύ κακές συνθήκες που επικρατούν στον σύγχρονο κόσμο (καυσαέρια, άγχος, κάπνισμα, διατροφή, έλλειψη άσκησης), ενδέχεται να νιώσουμε νωχελικοί, κουρασμένο η και κατάθλιψη. Το Ιπποφαές είναι πλούσιο σε βιταμίνες και υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Το αποτέλεσμα θα είναι να νιώσετε πάλι ζωντανοί και ενεργητικοί.
Οι βιταμίνες της σειράς Β που χαρακτηρίζονται αντιαγχωτικές, καθώς και τα αμινοξέα μαζί με τα λιπαρά οξέα (Ω) που έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τον οργανισμό, θα αποτελέσει την καλύτερη λύση για να διώξετε το άγχος με την βοήθεια του Ιπποφαές. Τα αποτελέσματα μπορούν να ενισχυθούν με ένα φλιτζάνι τσάι από τα φύλλα του Ιπποφαές.
Το σύνολο των θρεπτικών ουσιών και αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο Ιπποφαές Eubias είναι 190.
Αυξάνει την δύναμη και αντοχή, Αυξάνει τις επιδόσεις.
Γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας
Η ισορροπημένη σύνθεση του Ιπποφαές επιτρέπει στον οργανισμό να αναρρώσει πιο γρήγορα μετά από σκληρή προπόνηση ή επίδοση. Συχνά, είναι δυνατό να προπονείστε για περισσότερο χρόνο και πιο έντονα, γεγονός που αποτελεί μια καλή βάση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Αυτή η φυσική τράπεζα βιταμινών και μετάλλων επιτρέπει στον οργανισμό να λειτουργεί βέλτιστα, ακόμα και κατά την διάρκεια σκληρών αγώνων. Η αντοχή αυξάνεται και χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να αισθανθείτε σωματική εξάντληση.
Ωστόσο, το Ιπποφαές έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει σε κορυφαίους αθλητές με υψηλές προσδοκίες. Πολλά μέταλλα χάνονται κατά την εφίδρωση. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην μυική και νευρική λειτουργία. Το Ιπποφαές αντικαθιστά γρήγορα όλα τα μετάλλων που χάνονται μέσω της εφίδρωσης.
Επιπλέον, η έντονη μυική άσκηση προκαλεί αύξηση στις τοξίνες του οργανισμού, όπως διοξείδιο του άνθρακα και γαλακτικό οξύ. Η καθαριστική δράση του Ιπποφαές εξαλείφει γρήγορα και αποδοτικά αυτές τις τοξίνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και την ταχύτερη αποκατάσταση μετά από προπόνηση και αγώνες
Αδυνατήστε με υγιή τρόπο
Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από παχυσαρκία αυξάνεται. Πλέον η παχυσαρκία θεωρείται ασθένεια. Η απόκτηση βάρους είναι εύκολη, ενώ το να χάσεις βάρος είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πολύ συχνά, το αίσθημα πείνας υπερνικά της θέλησης ας και έτσι, εάν σταματήσουμε την διατροφή που ακολουθούμε, επιστρέφουμε στο παλιό βάρος μας χωρίς να το καταλάβουμε. Επιπλέον, η διατροφή που προβλέπουν οι συγκεκριμένες δίαιτες είναι συχνά περιορισμένη και χωρίς ισορροπία προκαλώντας επιδείνωση της υγείας.
Το Ιπποφαές μας προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια στο να απελευθερωθούμε από περιττά κιλά, χωρίς να ενοχλήσουμε την υγεία μας. Περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, με ελάχιστες θερμίδες. Τα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα που έχει στην σύνθεση του βοηθάνε στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και του πεπτικού συστήματος με συνέπεια να έχουμε καλύτερη καύση των λιπών, αλλά και η πλήρης κάλυψη του οργανισμού με τις βιταμίνες που περιέχει δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΙΠΠΟΦΑΕΣ EUBIAS ΑΠΟ 24,02 ΜΟΝΟ 17,80

Ελληνικό προϊόν ...Ελληνική βιο-Σπιρουλίνα 120 δισκίων 400mg


Η Spirulina είναι ένα αρχέγονο πολυκυτταρικό μικροφίκι που εμφανίστηκε στη γη πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Με την ικανότητά του να φωτοσυνθέτει απορροφώντας διπλάσια της βιομάζας του ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και να δεσμεύει ατμοσφαιρικό άζωτο (Ν). Έχει συντελέσει στην διαμόρφωση της σύγχρονης γήινης ατμόσφαιρας, εμπλουτίζοντάς την με άφθονο οξυγόνο. Βιολογικά χαρακτηρίζεται ως οργανισμός θερμόφιλος (optimum 35c) και αλκαλόφυλος (ΡΗ 9-11). Αυτές οι συνθήκες εξασφαλίζονται στο Γεωθερμικό πεδίο της Νιγρίτας (ΘΕΡΜΑ), με τα θερμομεταλλικά νερά. Η υψηλή ροή φωτονίων της περιοχής συντελεί σε υψηλούς ρυθμούς φωτοσύνθεσης με παραγωγή υπερ-αρίστης ποιότητας spirulina. Ιστορικά, οι Ισπανοί κατακτητές του Mexico, τον 16ο αιώνα παρατήρησαν τους Ατζέκους να συλλέγουν με λεπτά δίχτυα απο λίμνες φυσική spirulina και να την μετατρέπουν σε κέικ, κύριο συστατικό της διατροφής τους. Σήμερα αυτή η διαδικασία γίνεται συστηματικά στην λίμνη Texcoco. Παρόμοια διαδικασία εφαρμόζεται στο Chad της Αφρικής στη λίμνη Kossoron, όπου η spirulina είναι κύριο συστατικό των τοπικών πλυθυσμών, ιδιαίτερα για τις εγκυμονούσες γυναίκες και στην τοπική φαρμακευτική. Μετά τον Β’Παγκόσμιο πόλεμο Γερμανοί και Γάλλοι καθηγητές μελέτησαν λεπτομερώς τη spirulina. Το 1967 η spirulina ανακυρήχθηκε ως “η εξαιρετική πηγή διατροφής του μέλλοντος”, απο την Διεθνή Ένωση Μικροβιολόγων. Πιο πρόσφατα η ΝΑSA επέλεξε τη spirulina ως την κύρια πηγή διατροφής των αστροναυτών. ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΩΔΙΟ και μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από άτομα που πάσχουν από θηροειδή. Βιοχημική σύσταση της ελληνικής bio-spirulina: Η Spirulina περιέχει περί τις 100 ουσίες και απλά στοιχεία. • Πρωτείνη: Από 60-70% επι ξηρού βάρους. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και δέκα απο τα μη απαραίτητα, δηλαδή είναι μία “πλήρης” πρωτείνη που υπερέχει της πρωτείνης του γάλακτος, του κρέατος και των αυγών, με διαλυτότητα 95%. •Βιταμίνες: Περιέχει τις βιταμίνες: B-1 (thiamine), B-2 (riboflavin), B-3 (νικοτιναμίδη), Β-6 (πυροδοξίνη), Β-9 (folic acid), B-12 (cyanocobalamin), βιταμίνη C, βιταμίνη D και βιταμίνη Ε, βιοτίνη (Η), φολλικό οξύ, ινοσιτόλη και προβιταμίνη Α. •Απαραίτητα λίπαρά οξέα: Έχει υψηλή περιεκτικότητα (30-60%) πολυακόρεστα (PUFA), ιδιαίτερα σε λιπαρά οξέα της σειράς Ω, όπως γ-linolenic (ALA,linoleic (LA), stearidonic (SDA), eicosapentaenoic (EPA), docosahexaenoic (DHA) και arachidonic acid (AA), Palmitic acid, Oleic acid •Μεταλλικά στοιχεία: Περιέχει Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Νάτριο, Μαγγάνιο, Φώσφορο, Χαλκό, Σελίνιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο. Δεν περιέχει ιώδιο. •Φωτοσυνθετικές χρωστικές: Χλωροφύλλη, Φυκοκυανίνη, Καροτίνες, Ξανθοφύλλη, Κανθαξανθίνη, β-Κρυπτοξανθίνη, Φυκομπιλιπρωτείνες. •Νουκλεικά οξέα: Περιέχει Ribonucleic acid (RNA) και Deoxyribonucleic acid DNA. Πώς να την καταναλώσετε: - Δύο χάπια το πρωί μαζί με ένα ποτήρι νερό ή χυμό και δύο το μεσημέρι μισή ώρα πριν το φαγητό για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. ΔΕΝ έχουν παρατηρηθεί αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και ούτε υπάρχει κίνδυνος από υπερδοσολογία. Η Ελληνική Bιο – σπιρουλίνα καλλιεργείται αποκλειστικά στα Θερμά Νιγρίτας Σερρών, σε δεξαμενές που περιέχουν θερμομεταλλικά νερά, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, χωρίς λιπάσματα, εντομοκτόνα και συντηρητικά.                        

Ελληνικό προϊό ... Ελληνική βιο-σπιρουλίνα μόνο 10,85 ευρώ !!!
αγορά μόνο από το pharmaboots http://www.pharmaboots.gr/49_1p83/Ellhnikh-Vio-Spiroylina-400mg-120-diskia






Αντιηλιακό από τώρα !!!FREZYDERM baby sun care spf25 75ml

Μέση προστασία Αντιηλιακό γαλάκτωμα προσώπου & σώματος Μόνο φυσικά φίλτρα Μείωση ανοσοκαταστολής Προστασία από περιβαλλοντικούς ρύπους Ανθεκτικό στο νερό Συσκευασία 75 mlΕνδείξεις: Βρέφη και παιδιά Ατομα με ατοπική προδιάθεση Ατομα δυσανεκτικά στα χημικά φίλτρα
Η άνοιξη έφτασε αγοράστε τώρα το αντιηλιακό του παιδιού σας με έκπτωση -30% μόνο μ'ένα κλίκ 
http://www.pharmaboots.gr/49_1p190/Frezyderm-baby-sun-care-SPF-25_-75-ml

Για καλύτερη υγεία Schweden Bitter 500 ml Ελιξήριο από βότανα

Το ελιξήριο Schweden Bitter (Σβέντεν Μπίττερ) είναι το κορυφαίο δημιούργημα της Μαρίας Τρέμπεν.Η συνταγή του ανάγεται στον Παράκελσο και βρέθηκε σ' ένα παλαιό χειρόγραφο, στο αρχείο του υπεραιωνόβιου Σουηδού καθηγητή της Ιατρικής Dr Samst, στις αρχές του περασμένου αιώνος.Ο Dr Samst έζησε τον 17ο αιώνα και πέθανε σε ηλικία 104 ετών, σε ατύχημα ιππασίας. Οι γονείς του και οι παππούδες του, κάτοχοι αυτού του μυστικού μακροβιότητος, έφτασαν όλοι σε πατριαρχική ηλικία. Το παλαιό χειρόγραφο εξηγεί, σε 46 σημεία, πώς το Schweden Bitter θεραπεύει κάθε αρρώστια.Το Schweden Bitter είναι εκχύλισμα 16 βοτάνων, οι θεραπευτικές ιδιότητες των οποίων αλληλοενισχύονται με τον μεταξύ τους συνδυασμό. # Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμο# Τονώνει και ρυθμίζει το κυκλοφορικό σύστημα. # Δυναμώνει τη καρδιά και το καρδιοαγγειακό σύστημα. # Αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στη διατήρηση υγιούς πιέσεως, γιατί καθαρίζει το αίμα και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. # Βοηθά στην πρόληψη και αποκατάσταση παραλύσεων, εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών. # Τονώνει το νευρικό σύστημα, ανακουφίζει από τη νευρική ένταση και τις σχετικές με στρες καταστάσεις. # Βοηθά την αντιμετώπιση άσθματος, επιληψίας και νευρικής εξάντλησης# Σταματά τους σπασμούς των αγγείων των άκρων. # Ανακουφίζει τους σωματικούς πόνους και τις κεφαλαλγίες. # Ενεργοποιεί και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα# Προλαμβάνει τη πρόωρη γήρανση. # Τονώνει τα ζωτικά όργανα
http://www.pharmaboots.gr/49_1p537/Schweden-bitter-elikshrio-makrozoias-500-ml

Νέα κρέμα FREZYDERM Neck Contour Cream 50 ml

Κρέμα ανόρθωσης και σύσφιξης λαιμού Αίσθηση συσφικτικής τάσης στο δέρμα 66% αύξηση ινών κολλαγόνου 57% αύξηση ινών ελαστίνης
 Ενδείξεις: • Σύσφιξη λαιμού και μείωση διπλοσάγονου • Επαναφορά του οβαλ του προσώπου • Εναλλακτική προσέγγιση επεμβατικών διεργασιών.
 Μελέτες: Δερματολογικά ελεγμένο.
 Χρήση: Πρωί και βράδυ .
 Δράση - Ενεργά Συστατικά: • Αντιγηραντική, αντιρυτιδική δράση (Organic silicon) • Ελαστικότητα, τονικότητα, αύξηση μικροκυκλοφορίας (Plant complex extract).
 Αγορά πάντα πιο φθηνά από το pharmaboots ,μόνο με ένα κλικ
http://www.pharmaboots.gr/49_1p725/Frezyderm-neck-contour-cream-50ml
 

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ολοκληρωμένη πρόταση για αδυνάτισμα και σύσφιξη! SOMATOLINE COSMETIC



Τα προϊόντα Somatoline Cosmetic™ συνιστούν μια καινοτόμο και ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων (κρέμες) αδυνατίσματος , που βοηθάει στο τοπικό και γρήγορο αδυνάτισμα και την λιποδιάλυση. Κάθε προϊόν είναι αποτέλεσμα αυστηρής επιστημονικής έρευνας και κλινικών μετρήσεων με όργανα, που πραγματοποιούνται σε ανεξάρτητα ινστιτούτα ερευνών, υπό τον έλεγχο εξειδικευμένων γιατρών.

Αγοράζω πάντα στη καλύτερη τιμή !!!! Αγορά μόνο μ'ενα κλικ .. http://www.pharmaboots.gr/12_1/Search/1/somatoline

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Λεκιθίνη Lanes !!!! Tell me about it !


Η λεκιθίνη είναι μία θρεπτική ουσία που προέρχεται από τον καρπό της σόγιας. Υπάρχει σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού και αποτελεί δομικό συστατικό των κυττάρων του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να συμβάλει στην ενίσχυση της μνήμης. Πλούσια πηγή φωσφολιπιδίων χολίνης και ινοσιτόλης (συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των τροφών για παραγωγή ενέργειας), έχει την ιδιότητα να διαλύει τα λίπη. Ως αποτέλεσμα συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερίνης και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα. Η λεκιθίνη LANES είναι ένα 100% φυσικό διατροφικό προϊόν διατροφής, χρήσιμο σε κάθε άτομο που θέλει να ρυθμίσει και να διατηρήσει τη χοληστερίνη του σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς επίσης και σε όσους ακολουθούν δίαιτες αδυνατίσματος

http://www.pharmaboots.gr/49_1p605/Lanes-lecithin-lekithinh-sogias-1200mg-30caps

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ιπποφαές για τόνωση,ευεξία,προστασία απο το καρκίνο αλλά και αντιιγήρανση!

 Superfoods Ιπποφαές Eubias™350mg

Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της Ευρώπης και της Ασίας και ανήκει στις λεγόμενες σούπερ τροφές. Περιέχει πάνω από 190 θρεπτικά συστατικά με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, λιπαρά οξέα ω-3 και ω-7, βιταμίνη Ε. Βοηθάει πολύ σε περιόδους έντονης δραστηριότητας, αδυναμίας, ανορεξίας, δίαιτας ή έντονου στρες. Είναι ιδιαίτερα τονωτικό για αθλητές, μαθητές και βοηθάει στην αντιγηραντική προστασία του οργανισμού.

Οι θρεπτικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές σε μερικούς λαούς της Ασίας από αιώνες και γι' αυτό χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή φαρμακολογία 
των λαών αυτών. Η φαρμακευτική αξία του είδους αυτού μνημονεύεται στα βιβλία της παραδοσιακής θιβετιανής ιατρικής, του 8ου αιώνα. Επίσης είναι γνωστό και από τη ρωσική παραδοσιακή ιατρική. Σήμερα στη Ρωσία, ύστερα από πρόσφατες επιστημονικές εργασίες που έγιναν, το ιπποφαές θεωρείται σαν ένα πολύ σημαντικό φαρμακευτικό φυτό, το οποίο το ονομάζουν και «ανανά της Σιβηρίας», 
λόγω της γεύσεώς του και της αφθονίας του χυμού του. 


Οι Ρώσοι το χρησιμοποιούν στη διατροφή των αστροναυτών και οι Κινέζοι το τοποθετούν στην πρώτη 10άδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Χρησιμοποιείται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Οφείλει το όνομά του στα στρατεύματα του Μ. Αλεξάνδρου που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους στρογγυλούς καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, δηλ. φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος+φάος, δηλαδή φως, λάμψη).
Με βάση την ανάλυση του φυτού και των καρπών του, το ιπποφαές συμπεριλαμβάνεται δίκαια στην κατηγορία των υπερτροφών. 

Το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες. «Οι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Είναι ένα φυτό που βοηθάει πάρα πολύ στην τόνωση,ευεξία και ενέργεια του ανθρώπινου οργανισμού, τη γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών και τηνενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος». 

Το κύριο παράγωγο του ιπποφαούς είναι το έλαιο του φυτού, που παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. 
Πέρα από συμπλήρωμα διατροφής, το ιπποφαές χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ, από τους καρπούς του οι ίδιοι παρασκευάζουν χυμούς και μαρμελάδες. Μπορεί, επίσης, να το βρει κανείς στα καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία στην Ιεράπετρα σε μορφή αποξηραμένου φυτού, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες.
Οι καρποί του είναι υπόξινοι και μοιάζουν με το σταφύλι, ενώ συναντάται σε μορφή θάμνου σε παράκτιες και ορεινές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας και τα τελευταία χρόνια σε αρκετές περιοχές στην χώρα μας.

Το ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιέχει:

Βιταμίνη C: Συνεισφέρει στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα, στην επούλωση των πληγών, στην επανόρθωση των ιστών και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Βιταμίνη Ε: Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών και ενισχύει το γεννητικό σύστημα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.

Βιταμίνη Α: Διατηρεί την υγεία των ματιών και του δέρματος.

Όλα τα μεταλλικά στοιχεία: Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Είναι απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία. Όπως και οι βιταμίνες, δρουν ως καταλύτες σε πολλές βιολογικές αντιδράσεις και οι λειτουργίες τους είναι αλληλένδετες. Το σελήνιο και ο χαλκός έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Καροτενοειδή: Αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την οξείδωση των κυττάρων και την καταστροφή τους. Το ιπποφαές περιέχει β-καροτένιο, που είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, καθώς και λυκοπένιο (αντικαρκινική δράση), α-καροτίνη, ζεαξανθίνη (πρόληψη κατά της γεροντικής ωχράς κηλίδας) και λουτεΐνη. Πολλές φορές το ιπποφαές, ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται, περιέχει καροτενοειδή σε μεγαλύτερες ποσότητες από κάθε άλλο φυτό.

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Συγκεκριμένα: ω-3 (λινολενικό οξύ), ω-6 (λινελαϊκό οξύ), ω-7 (παλμιτελαϊκό οξύ), ω-9 (ελαϊκό οξύ). Το ιπποφαές θεωρείται από ρώσους και κινέζους επιστήμονες η πλουσιότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, περιορίζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα και έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Το ω-7 λιπαρό οξύ είναι κυρίως ζωικής προέλευσης. Έχει εντοπιστεί μόνο στο έλαιο του φυτού μακαντέμια, αλλά σε συγκεντρώσεις 2 φορές χαμηλότερες από αυτές που έχουν βρεθεί στο ιπποφαές. Το ω-7 έχει αντιική, αντιβακτηριδιακή, επουλωτική και αντιγηραντική δράση.
Είναι και πηγή...

...βιταμινών του συμπλέγματος Β: Βοηθούν στην καλή λειτουργία

του νευρικού και μυϊκού συστήματος, αλλά και της καρδιάς. Συμμετέχουν στη σύνθεση των ενζύμων και στο μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή, φροντίζουν για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

...βιταμίνης D: Βοηθά στο μεταβολισμό του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου στον οργανισμό και την ενσωμάτωσή τους στα οστά, συμβάλλοντας στην υγεία τους.

...βιταμίνης Κ: Παίζει καθοριστικό ρόλο στην πηκτικότητα του αίματος

και βοηθά στο σχηματισμό των οστών και στην ανασύστασή τους.

...β-σιτοστερόλης: Ανήκει σε μια ομάδα στερολών που υπάρχουν μόνο στα φυτά. Έχει αποδειχθεί ότι μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες φυτικές στερόλες μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα. Επίσης, δρα προστατευτικά από την υπερπλασία του προστάτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύει από τον καρκίνο.

...φλαβονοειδών: Πρόκειται για ουσίες που συναντάμε μόνο στα φυτά και έχουν παρόμοιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αυτές των βιταμινών C, Ε και Α.

Για αυτό και συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία τωνsuper foods, μαζί με τη σπιρουλίνα, την αλόη, τη γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου.


Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες. Στα καταστήματα υγιεινής διατροφής βρίσκεται σε μορφή αποξηραμένου φυτού και χρησιμοποιείται ως αφέψημα. Υπάρχει, επίσης, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες, που βρίσκεται σε μεγάλα φαρμακεία.

Τι προσφέρει στον οργανισμό
1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.

2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.

3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.

4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.

5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.

6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.

7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.

9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

1O. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.

11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.

Το ιπποφαές είναι ένας θάμνος που φθάνει συνήθως το ύψος των 2,5-4 μέτρων, φέρει αγκάθια και από μακριά μοιάζει πολύ με την ιτιά. Είναι φυτό δίοικο, δηλαδή υπάρχουν φυτά που παράγουν αρσενικά άνθη και φυτά που παράγουν μόνο θηλυκά. Οι καρποί του είναι μικροί μέχρι 1 εκατοστό μήκος, είναι κόκκινοι έως πορτοκαλί και φέρουν στο εσωτερικό τους ένα σπόρο ενώ είναι προσκολλημένοι ισχυρά επάνω στους βλαστούς, με αποτέλεσμα να έχει δυσκολίες η συγκομιδή τους. Είναι φυτό που προσαρμόζεται σε πολύ διαφορετικά και δύσκολα περιβάλλοντα, αντέχει στο κρύο μέχρι -43ο C και στην ξηρασία, δεν έχει πολλούς εχθρούς και ασθένειες, μπορεί δε να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς λίπανση και άρδευση ενώ μπορεί να αξιοποιήσει τα πιο υποβαθμισμένα εδάφη, εκεί όπου τα άλλα φυτά δεν μπορούν να καλλιεργηθούν. 

 Το Ιπποφαές είναι ανθεκτικό σε κλίματα και θερμοκρασίες. Αντέχει από -45οC έως +45οC και από0 έως 1.500 μέτρα υψόμετρο και αγαπαει τα αμμουδερα εδαφη. Φυσικά θέλει περιοχή με ικανοποιητική ηλιοφάνεια διότι με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται τα συστατικά του καρπού του. Οι πρώτοι καρποί του Ιπποφαούς παράγονται μετά από τρία χρόνια από τη φύτευση του. Σε πλήρη παραγωγή όμως το φυτό έρχεται στα 4 - 5 χρόνια.

http://www.pharmaboots.gr/49_1p23/Superfoods-Ippofaes-Eubias%E2%84%A2-350mg-50-kapsoyles