Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η αξία της εχινάτσια !Superfoods Εχινάτσια Eubias προσφορά μόνο 9,64!!!


Superfoods Εχινάτσια Eubias™ 300mg 50 κάψουλες

προσφορά από το pharmaboots 

Από 12,35 μόνο 9,64!!!

''  εχινάτσια ''

Η echinacea (προφέρεται εχινάτσια) είναι άγριο λουλούδι των κεντρικών Η.Π.Α. με μωβ πέταλα όμοια της μαργαρίτας και επιπλέον ένα από τα πλέον διαδεδομένα φυτά στην εναλλακτική ιατρική, κυρίως λόγω της ενίσχυσης που προσφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα. Για αιώνες, οι αυτόχθονες Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο φυτό για την επούλωση πληγών και την αντιμετώπιση των δηλητηριωδών δαγκωμάτων φιδιών, ενώ ήταν ιδιαίτερα κοινό και στους πρώτους Ευρωπαίους της Αμερικής ως ένα γενικής χρήσεως βότανο για την αντιμετώπιση λοιμώξεων.


Η echinacea αριθμεί εννέα είδη, εκ των οποίων τα τρία χρησιμοποιούνται στην ιατρική. Τα είδη αυτά χρησιμοποιούνται σε εκατοντάδες σκευάσματα που παρασκευάζονται από διαφορετικά μέρη του φυτού (λουλούδια, φύλλα, κοτσάνι ή ρίζα).
Ως φυσικό αντιβιοτικό, η echinacea συμβάλλει αποφασιστικά στην καταστροφή βακτηρίων, ιών, μυκήτων και μικροβίων που προκαλούν ασθένειες. Η δράση της βασίζεται στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία είναι πολύτιμα στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Επιπλέον, συμβάλλει στην παραγωγή ιντερφερόνης, μιας πρωτεΐνης που παράγεται από τα ίδια τα κύτταρα και προστατεύει τα υγιή κύτταρα από επιθέσεις μικροβίων. Τέλος, έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει της αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και στις λεγόμενες «αυτοάνοσες» ασθένειες, όπως το έκζεμα.
Η echinacea δρα προληπτικά απέναντι στο κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη και μάλιστα, είναι πιο αποτελεσματική όταν προσληφθεί άμεσα, με την πρώτη υπόνοια ασθένειας. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η συστηματική πρόσληψη echinacea στη διάρκεια του χειμώνα μειώνει την πιθανότητα, τη συχνότητα και τη σοβαρότητα εμφάνισης κρυολογήματος. Παράλληλα, φαίνεται ότι η echinacea αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους πόνους και τον πυρετό. Σε καμιά περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αντιβιοτική θεραπεία όταν το κρυολόγημα ή η ίωση είναι σε προχωρημένο στάδιο ή έχουν επιπλοκές.
Η echinacea μπορεί να καταπολεμήσει την εμφάνιση της άφθας και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και του μεσαίου τμήματος του αυτιού, ενώ επίσης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου, του σταφυλόκοκκου και του έρπητα.
Υπό μορφή κρέμας μπορεί να απλωθεί πάνω σε πληγές, καψίματα, εκζέματα και στον έρπητα, καθώς διευκολύνει την επούλωση του δέρματος. Υπό μορφή γαργάρων, έχει ευεργετικές ιδιότητες κατά του ερεθισμένου λαιμού και αμυγδαλών.

http://www.pharmaboots.gr/49_1p30/-Superfoods-Exinatsia-Eubias%E2%84%A2-300mg-50-kapsoyles-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου