Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Και τα καλύτερα των SuperFoods έρχονται!!!! Μέρος 2ο


Σίδηρος mellon


Εξαιρετικά πλούσιο σε Σίδηρο, Εκχύλισμα Συσαμίου & Βιταμίνη C!


Το προϊόν αποτελεί συνδυασμό της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σιδήρου για τον οργανισμό και εκχυλίσματος σουσαμιού. Το σουσάμι αποτελεί μία από τις πλουσιότερες τροφές σε σίδηρο και αντιοξειδωτικών συστατικών.

Οι σημαντικότερες λειτουργίες του σιδήρου οφείλονται στην ιδιότητά του να συνδέεται και να αποσυνδέεται με το οξυγόνο. Η σημαντικότερη πρωτεΐνη για τη μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες σε όλο το σώμα είναι η αιμοσφαιρίνη, που στο κέντρο της έχει ένα άτομο σιδήρου.  Η βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου έως και 72%, γιατί μετατρέπει τον τρισθενή σίδηρο σε δισθενή, δημιουργώντας ένα απορροφήσιμο σύμπλεγμα.
 

Γαϊδουράγκαθο EUBIAS

Για την ηπατοπάθεια!

Το γαϊδουράγκαθο είναι αυτοφυές κυρίως στη λεκάνη της Μεσογείου, ενώ καλλιεργείται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στη Νότια Αμερική. Οι πρώτες αναφορές στο φυτό έγιναν από τον Θεόφραστο κατά τον 4ο αι. π.Χ όπου αναφέρεται με το όνομα "Πτέρνιξ". Στη συνέχεια ο Διοσκουρίδης συνιστά το "Μεγα Κενταύριον", ή "Σίλυβον" για την επούλωση των πληγών. Ακολουθεί αναφορά από τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, ενώ κατά τον Μεσαίωνα πλήθος βοτανολόγων συνιστούν το φυτό για διάφορες χρήσεις.
Ο Αγγλος βοτανολόγος Nicholas Culperer το προτείνει ως εξαιρετικό φάρμακο για τη χολή και τη σπλήνα, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα μία σχολή βοτανολόγων θεραπευτών, επονομαζόμενοι "Εκλεκτικοί" χρησιμοποιούν εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου για την "Ηπατική συμφόρηση".
Τέλος μετά το 1960 η χρήση του φυτού εξαπλώθηκε ευρέως, ξεκινώντας από τη Γερμανία, όπου ταυτόχρονα με τη χρήση άρχισε και η ερευνητική μελέτη του.

Valeriana plus

Ύπνος, Ηρεμία, Ζεστασιά

Η βαλεριάνα είναι ανθοφόρο φυτό της οικογένειας των Βαλεριανοειδών που απαντάται στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.
Το όνομα "Βαλεριάνα" προήλθε από τη λατινική λέξη valere που σημαίνει "υγεία ή δύναμη" και αναφέρεται στην χρήση του φυτού, αν και υποστηρίζεται ότι μπορεί να αναφέρεται και στη δυνατή του οσμή.

Λεκιθίνη EUBIAS™

Κομψή σιλουέτα

Η λεκιθίνη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το συκώτι και συντίθεται από χολίνη. Είναι επίσης παρούσα σε μερικά τρόφιμα.
Η λεκιθίνη πήρε την ονομασία της από την ελληνική λέξη για τον κρόκο του αυγού (λέκι-θος). Αποτελείται από φωσφατιδυλοχολίνες, οι οποίες είναι μια ομάδα φωσφολιπιδίων που το καθένα παράγεται από γλυκερόλη, φώσφορο, χολίνη και δύο λιπαρά οξέα που ποικίλουν κάθε φορά.
Η λεκιθίνη είναι μια πολύ πλούσια πρωταρχική πηγή χολίνης και χρησιμοποιείται πολύ από άτομα που επιθυμούν απώλεια βάρους.
SuperFoods σας περιμένουμε!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου