Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Προσφορά κάψουλες κανέλας extra eubias!!!Οφέλη της και ιδιότητες!


Κάψουλες Κανέλας extra eubias από τη superfoods
Πάντα σε προσφορά!!! -30% προσφορά
online αγορές 
τηλεφωνικές παραγγελίες 22830 25979

Ποιά είναι οφέλη από την χρήση ενός συμπληρώματος κανέλας?
Η κανέλα είναι ένα συστατικό το οποίο παράγεται από τον φλοιό των φυτών του γένους Cinnamomum. Η ονομασία της προέρχεται από την λατινική λέξη cannella, υποκοριστικό της λέξης canna, που σημαίνει »σωλήνας», εξαιτίας του σχήματος που έχει από την στιγμή που θα στεγνώσει. Η κανέλα είναι γνωστή από την αρχαιότητα, στην Αίγυπτο είχε εισαχθεί από το 2000π.Χ από την Κίνα. Ενώ στην Ευρώπη την έφεραν και την καλλιέργησαν Πορτογάλοι εξερευνητές από την Σρι Λάνκα. Πολλές αναφορές έχουν γίνει στο όνομα της καθώς επίσης και στην σημαντική θέση που είχε στην αρχαιότητα, καθώς πολλές φορές είχε χρησιμοποιηθεί ως δώρο σε θεούς και σε βασιλιάδες. Ενώ η χρήση της στον ιατρικό τομέα αφορούσε τα δαγκώματα από φίδια, το κοινό κρυολόγημα, καθώς και για προβλήματα με τα νεφρά μεταξύ  άλλων. Στην σημερινή εποχή η κανέλα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην μαγειρική, εξαιτίας των αρωμάτων που προσφέρει, καθώς και ως συμπλήρωμα διατροφής για την αντιμετώπιση μιας πλειάδας προβλημάτων. Τα συστατικά της είναι περισσότερα από 80 σε διαφορετικά μέρη του δέντρου. Οι πολυφαινόλες που διαθέτει η κανέλα φαίνεται πως μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της γλυκόζης, της ινσουλίνης και τον ρυθμό του μεταβολισμού των λιπιδίων και μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της φλεγμονής σε κυτταρικές καλλιέργειες. Επίσης είναι πλούσια πηγή σε μαγγάνιο, το οποίο παρέχει ενέργεια στον οργανισμό μας, φυτικές ίνες, σίδηρο καθώς και ασβέστιο.
Ιδιότητες
Η κανέλα έχει από καιρό συνδεθεί με μια μείωση στα επίπεδα γλυκόζης του αίματος. Η ιατρική χρήση της κανέλας χρονολογείται περίπου εδώ και 5000 χρόνια, όταν είχε χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη θεραπεία της διάρροιας, στομαχικές διαταραχές, κακή αναπνοή, και άλλα πεπτικά προβλήματα, καθώς και για την ανακούφιση από την ανορεξία, την ναυτία, και τις κράμπες. Πολλές από αυτές τις συνθήκες μπορούν να σχετίζονται με την ακατάλληλη χρήση της γλυκόζης από το σώμα. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι έχει την δυνατότητα  να βοηθήσει σημαντικά τους ασθενείς με διαβήτη τύπου IIώστε να διαχειριστούν την κατάστασή τους. Φαίνεται να βοηθά στον έλεγχο και την ομαλοποίηση των επιπέδων γλυκόζης των διαβητικών που έχουν αδυναμία να ανταποκριθούν στην ινσουλίνη. Η ένωση στη κανέλα που είναι υπεύθυνη για τον ινσουλινο- μιμητικό χαρακτήρα της είναι ακόμα προς συζήτηση. Αρχικά, η ουσία της κανέλας που φάνηκε να είναι υπεύθυνη για την μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα ήταν μια πολυφαινόλη, γνωστή με το όνομα MHCP, η οποία λειτουργεί ως πιθανό μοριακό μιμητικό. Πειράματα δείχνουν ότι η ουσία MHCP, ενεργοποιεί τους κυτταρικούς υποδοχείς της και δρα εντός των κυττάρων σε συνέργεια με την ινσουλίνη. Πιο πρόσφατα, έχει προταθεί ότι και οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στη κανέλα, συγκεκριμένα η πολυφαινόλη Α, είναι υπεύθυνες για τη  μείωση της γλυκόζης στο αίμα. Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό.
Ενώ ταυτόχρονα με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για να διερευνηθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας στα άτομα με διαβήτη τύπου 2 παρατηρήθηκε ότι η κανέλα μπορεί να επιδράσει θετικά τόσο στην χοληστερόλη όσο και στα επίπεδα τριγλυκεριδίων, τα οποία εμφανίστηκαν να μειώνονται κατά την διάρκεια της θεραπείας με εκχύλισμα από κανέλα, επίσης διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και μια ταυτόχρονη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων του αίματος με την μείωση των επιπέδων της γλυκόζης.
Η κανέλα περιέχει διάφορα δραστικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων της κινναμωμικής αλδεΰδης, της τανίνης και υδατάνθρακες. Μελέτες έχουν δείξει ποικίλες βιολογικές λειτουργίες του εκχυλίσματος κανέλας, όπως ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αντιμικροβιακές και αντιδιαβητικές επιδράσεις. Έχει επίσης ισχυρές αντι -φλεγμονώδεις ιδιότητες αναστέλλοντας την παραγωγή της κυκλοοξυγενάσης (COX) -2 και της προσταγλανδίνης (PG) Ε2 σε κυτταρικές σειρές μακροφάγων. Ωστόσο, είναι ακόμα ασαφές το πώς η κανέλα ρυθμίζει την λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Όσον αφορά την αντιοξειδωτική δράση της κανέλας, έχει αναφερθεί ότι το μέρος του φλοιού του δέντρου είναι αυτό όπου διαθέτει την μεγαλύτερη επίδραση σε σχέση με τα άλλα μέρη του φυτού, οπότε και έχει μεγαλύτερη επίδραση πάνω στην καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών και έχει την δυνατότητα να τις αντιμετωπίσει πιο δραστικά. Εχει αποδειχτεί ότι η κανέλα έχει την δυνατότητα να προστατεύσει τα κύτταρα από την οξειδωτική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου