Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Superfoods Άοσμο Σκόρδο EUBIAS™ 300mg 50 κάψουλες.Προσφορά από 9,15 μόνο 6,95!

Τροφή & για την υπέρταση!

Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου.
Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σκόρδο χρησιμοποιείται για περίπου 5.000 χρόνια, ενώ για 3.000 χρόνια χρησιμοποιείται στην Κίνα στον τομέα της ιατρικής. Ιστορικά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει μια πλειάδα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, των μολύνσεων και της χοληστερόλης. Έχει προταθεί ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να δείχνουν προσοχή κατά την κατανάλωση σκόρδου, καθώς εμφανίζει αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Allium Sativum, το γνωστό σε όλους μας σκόρδο, ανήκει στο γένος του κρεμμυδιού, Allium. Είναι στενός συγγενείς με το κρεμμύδι, το πράσο, και το φρέσκο κρεμμύδι. Το σκόρδο είναι εγγενείς στη Κεντρική Ασία και έχει από καιρό καλλιεργηθεί και στη περιοχή της Μεσογείου, ενώ είναι συχνό και στη Ασία, την Αφρική και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το σκόρδο είτε ως καρύκευμα σε φαγητά είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι άνθρωποι καταναλώνουν σκόρδο για τις ιατρικές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με το National Center for Complementary and Alternative Medicine . Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Maryland Medical Center τα οφέλη του σκόρδου προέρχονται από την μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στοιχεία ,τα οποία είναι δυνατόν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν λοιμώξεις στον οργανισμό μας καθώς και κυτταρικές μεταλλάξεις. Τα συμπληρώματα με σκόρδο είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους .Το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι μια ελαφρά δυσάρεστη αναπνοή και οσμή στο σώμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει και κάποια μικρά προβλήματα στο στομάχι.
Προβλήματα αρτηριακά
Καταναλώνοντας σκόρδο είτε στην φυσική του μορφή είτε με την μορφή κάποιου συμπληρώματος μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των επιπέδων της ολικής χοληστερόλης και της επιβλαβούς χοληστερόλης LDL,ενώ αυξάνετε επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL.Για αυτόν τον λόγο μειώνεται και ο κίνδυνος της συσσώρευσης πλάκας στην εσωτερική πλευρά των αρτηριών ,σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου του Maryland Medical Center(UMMC ).Επιπλέον, το σκόρδο φαίνεται να είναι σε θέση να καταστρέψει την πλάκα που έχει ήδη δημιουργηθεί στο εσωτερικό των τοιχωμάτων, σύμφωνα με το ίδιο Πανεπιστήμιο. Ορισμένες μελέτες σε ασθενείς με αθηροσκλήρωση που πήραν συμπληρώματα σκόρδου έδειξαν ότι η ποσότητα της πλάκας στους ασθενείς μειώθηκε.
Κρυολόγημα
Μια άλλη χρήση του άοσμου σκόρδου ως συμπλήρωμα, είναι ότι μπορεί να παίζει ρόλο στην πρόληψη και στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, σύμφωνα με τις μελέτες του UMMC.Επιπλέον το National Institute of Health ,ισχυρίζεται ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση σοβαρότατων λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού με προβλήματα όπως είναι ο βήχας και το κρυολόγημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου