Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Superfoods Στεβιάνα,Super-γλυκιά ζωή!Από 18,45 μόνο 13,49

Η Stevia rebaudiana είναι γνωστή για τη γλυκιά της γεύση και χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως φυτικό
συμπλήρωμα διατροφής που αντικαθιστά τη ζάχαρη, σε όσους έχουν πρόβλημα με αυτή, όπως διαβητικοί και υπέρβαροι. Η αίσθηση της γλυκύτητας που δίνει η Στέβια εκδηλώνεται πιο αργά, σε σύγκριση με τη ζάχαρη, αλλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Το εκχύλισμα, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, μπορεί να παρουσιάσει έως 300 φορές πιο ικανή γλυκύτητα από τη ζάχαρη, ενώ, ταυτόχρονα, η περιεκτικότητά του σε θερμίδες αγγίζει το μηδέν και η επίδρασή του στη γλυκόζη του αίματος είναι αμελητέα. Η Στέβια επιδρά θετικά στον οργανισμό κυρίως σαν αντιοξειδωτικό, λόγω των φλαβονοειδών και της χλωροφύλλης που περιέχει στη σύνθεσή της και έπειτα ως συμπλήρωμα διατροφής των διαβητικών τύπου 2. Η E.F.S.A. (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων), τον Απρίλιο του 2010, ανακοίνωσε ότι τοξολογικά τα γλυκοσίδια (στεβιοσίδη και ρεμπαουδιοσίδη) του φυτού Στέβια είναι τελείως ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία.
 Οδηγίες χρήσης: Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), λαμβάνετε 4mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού και του φαρμακοποιού σας. Kάθε δισκίο αντιστοιχεί σε 12,5 κιλά σωματικού βάρους. Έτσι, ένας ενήλικας βάρους 75 κιλών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 δισκία ανά ημέρα (75/12,5=6 δισκία). Επίσης, μπορείτε να το λαμβάνετε μαζί με τον καφέ, το τσάι ή άλλα ροφήματα, για γλυκιά γεύση χωρίς ζάχαρη. Η υψηλή θερμοκρασία έως και 200°C δεν αλλοιώνει τα συστατικά της Στέβιας.
–Σε συσκευασίες των 100 και 400 ΦΥΤΙΚΩΝ ΔΙΣΚΙΩΝ

Βάλτε στέβια στη ζωή σας για γλυκό αποτέλεσμα!!!!! Αγορά πάντα από το Pharmaboots στη καλύτερη τιμή!!!




Η ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ


Η στέβια είναι ένα θαμνοειδές βότανο που κατάγεται από την Νότια Αμερική και περιλαμβάνει 240 είδη με πιο γνωστή την Stevia rebaudiana Bertoni.Οι πρώτοι που την ανακάλυψαν ήταν οι Ινδιάνοι της Παραγουάης, στους οποίους είναι γνωστή και ως ‘’γλυκό βότανο’’.  Ενώ  τα τελευταία χρόνια το φυτό και τα γλυκαντικά που περιέχονται στο φυτό τράβηξαν την προσοχή των ανθρώπων εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες.
Η στέβια αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών χημικών ουσιών ,όπως είναι η χλωροφύλλη, φυτοστερόλες, ισοστεβιόλη και η στεβιοσίδη ,για την οποία καλλιεργείται κυρίως σήμερα η στέβια.  Η στεβιοσίδη αναφέρεται και ως ‘’ζάχαρη  της στέβιας’’.  Η στεβιοσίδη μπορεί να αντικαταστήσει την κοινή ζάχαρη σε οποιαδήποτε χρήση της έχοντας πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την γνωστή μας ζάχαρη και τις σύνθετες γλυκαντικές ουσίες.  Εξαιτίας της γλυκύτητας της αλλά και της ανθεκτικότητάς της στις υψηλές θερμοκρασίες η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό στα τρόφιμα , αντικαθιστώντας την ζάχαρη.  Ενώ διαθέτει μηδενικές θερμίδες σε σχέση με την ζάχαρη , η οποία περιέχει υδατάνθρακες και αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η στέβια δεν περιέχει κανενός είδους θερμιδογόνο συστατικό οπότε δεν περιέχει καθόλου θερμίδες σε οποιαδήποτε ποσότητα και αν καταναλωθεί.
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η στέβια μπορεί να ρυθμίσει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα διεγείροντας την έκκριση ινσουλίνης και ομαλοποιώντας την αντίδραση στην γλυκόζη.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους διαβητικούς αντί της ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλών, γιατί μεταβολίζεται στον οργανισμό, χωρίς να επηρεάζει ιδιαίτερα το σάκχαρο του αίματος και χωρίς να απαιτεί την παραγωγή ινσουλίνης.  Παρόλα αυτά, τα διαβητικά άτομα θα πρέπει οπωσδήποτε , να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν την εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή.  Ενώ ταυτόχρονα λόγω των αγγειοδιασταλτικών ιδιοτήτων της μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά  στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου