Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΦΟΡΑ AERO VITAMINS !!!Για τη καλύτερη πρόσληψη βιταμινών!!!!


Aero Vitamins από τη Superfoods!

Πάντα σε προσφορά !!! -30% έκπτωση
online αγορές 
τηλεφωνικές παραγγελίες
2283025979

3 παράγοντες που εμποδίζουν την πρόσληψη των βιταμινών!


προσληψη βιταμινων
Οι βιταμίνες είναι ενώσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την σωστή λειτουργία του οργανισμού και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες αυτές που είναι λιποδιαλυτές (A, D, E και Κ) οι οποίες αποθηκεύονται στους ιστούς και ιδιαίτερα στο ήπαρ και σε υδατοδιαλυτές (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και μια σειρά από άλλες όπως είναι η χολίνη), οι οποίες δεν αποθηκεύονται και πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά από την διατροφή μας. Η ανεπάρκεια βιταμινών συνδέεται με σοβαρές ασθένειες και έχει σαν αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι απαραίτητες για την ζωή χημικές αντιδράσεις. Ο οργανισμός είναι σε θέση να συνθέτει κάποιες βιταμίνες, αλλά οι περισσότερες πρέπει να λαμβάνονται με την τροφή αφού δεν μπορούν να συντεθούν στο ανθρώπινο σώμα. Οι βιταμίνες έχουν ορισμένες λειτουργίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του οργανισμού μας, καθώς είναι αναγκαίες για την αποθήκευση και την καύση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. Επίσης είναι υπεύθυνες για την σύνθεση των ορμονών και ενζύμων, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμίζουν την ανάπτυξη και παίζουν και πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Πολλές φορές όμως παρόλο την λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών δεν είναι αρκετές για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Η μεγάλη χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αβιταμίνωση καθώς παρεμβαίνει άμεσα στην απορρόφηση, την αποθήκευση και την χρήση των θρεπτικών συστατικών και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται πολύ η δράση των βιταμινών.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμό είναι η καφεΐνη. Η καφεΐνη αναστέλλει τους υποδοχείς της βιταμίνης D, και έτσι περιορίζεται το ποσό της απορρόφησης. Επειδή η βιταμίνη D είναι σημαντική για την απορρόφηση και τη χρησιμοποίηση του ασβεστίου στην οικοδόμηση των οστών, αυτό θα μπορούσε να μειώσει επίσης την οστική πυκνότητα, με αποτέλεσμα ένα αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση. Ενώ η καφεΐνη εξαιτίας της ισχυρής διουρητικής τάσης που έχει μπορεί να οδηγήσει στην μεγάλη μείωση των υδατοδιαλυτών βιταμινών.

Ενώ ένας ακόμα περιοριστικός παράγοντας απορρόφησης είναι και η διατροφή με την πρόσληψη λιγοστών λιπαρών. Ο οργανισμός θα πρέπει να έχει ένα ορισμένο ποσό λίπους ώστε να γίνεται καλύτερα η απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών καθώς οι βιταμίνες A, D, E και K δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν πλήρως.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου